Nieuws

UPR Geneve 31 mei 2012

Nederland deed op 31 mei 'mensenrechtenexamen': haar mensenrechtenbeleid werd tijdens een Universal Periodic Review beoordeeld door de VN. Hierin ging het ook over de strafbaarstelling van illegaal verblijf.

NL mensenrechtenbeleid

Voor de VN moet NL dit jaar een Universal Periodic Review over haar mensenrechtenbeleid schrijven. NL schrijft hierin dat criminalisering van illegaal verblijf bedoeld is om illegaliteit terug te dringen en geen verdere negatieve effecten beoogt.

Implementatiewet Terugkeerrichtlijn aangenomen

De Eerste Kamer nam de Implementatiewet Terugkeerrichtlijn aan op 13 december. Daarmee wordt de strafbaarstelling van illegaal verblijf deels gerealiseerd.

Amnesty International hekelt strafbaarstelling illegaal verblijf

Amnesty International is teleurgesteld over het feit dat de Eerste Kamer op 13 december instemde met de strafbaarstelling van illegaal verblijf

Trouw: boete illegaal verblijf bestrijdt uitbuiting niet

In Trouw van 6 december waarschuwen Catelene Passchier (FNV) en Sandra Claassen (FairWork) voor de gevolgen van strafbaarstelling van illegaal verblijf

Brief aan de Eerste Kamer ivm Strafbaarstelling

De Commissie Immigratie en Asiel van de Eerste Kamer behandelde op 15 november de Terugkeerrichtlijn. Streefdatum voor de stemming is 6 december.

Mauro en de Strafbaarstelling

Cordaid publiceerde een opinie-artikel over de gevolgen van de Strafbaarstelling op de legaliseringsmogelijkheden van Mauro

TK stemt in met Strafbaarstelling via de Terugkeerrichtlijn

Op 25 en 26 oktober vond in de Tweede Kamer het debat over de Strafbaarstelling plaats. Op dinsdag 1 november 2011 stemde de Tweede Kamer in.

Waar hebben we het eigenlijk over?

Illegalen strafbaar stellen is contra-productief, duur en onrechtvaardig

Kosten Strafbaarstelling

Strafbaarstelling van illegaal verblijf kan voor de samenleving veel kosten met zich meebrengen.



Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende
RSS

 

Delen | print deze pagina